MINÄ JA TAUSTANI

 

Hei! Kiitos, että olet täällä!

Olen Johanna Kreikkalainen suomalaisille ystävilleni ja Ioanna Tzanakaki kreikkalaisille ystävilleni.

Synnyin ja kasvoin Ateenassa, Kreikassa ja muutin upeaan Suomeen 10 vuotta sitten.

Olen opiskellut klassista laulua ja musiikkia (piano, sello, kuoronjohto) Ateenan konservatoriossa, European School of Musicissa, Odeio Anagennississa ja Odeio Mousiki Orizontesissa.  Laulun ja musiikin opettajinani ovat olleet kansainväliset ja Kreikassa tunnetuimmat laulajat ja opettajat: K. Voutsinou (klassinen laulu), K. Konstantaras (kuoronjohtaminen ja klassinen laulu), V. Gavakou (klassinen laulu ja esiintyminen) , N. Pavlou (piano), G. Markea (piano), B. Kanas (musiikin teoria), H. Kouris (harmonia, fuuga ja kontrapunkti), A. Kontogeorgiou (kuorolaulu), O. Stratigopoulou (sello).

Olen työskennellyt yli 20 vuotta yksityisenä laulunopettajana ja äänivalmentajana useiden vuosien ajan ja yli kymmenen vuoden tätä ennen toimin ammatissani klassisen musiikin laulajana ja olen toiminut kuorolaulun alalla kolmessa eri maassa.

Äänenpalautuksen ja äänivalmennuksen lisäksi työaluettani ovat sosiaalipalvelut (Valviran akkreditoitu ammatti), mielenterveysneuvonta ja hyvinvointivalmennus. Olen tehnyt yhteistyötä eri suomalaisten kansalaisjärjestöjen ja useiden oppilaitosten kanssa Suomessa ja Kreikassa mielenterveyden hoidossa taiteeseen perustuvilla menetelmillä. Järjestän usein työpajoja äänen syvämeditaatiosta, laulamisesta, hengitysharjoittelusta sekä laulamisesta ja äänestä taiteeseen perustuvilla menetelmillä sosiaalipalveluissa.

Olen osallistunut moniin tapahtumiin ja tuotantoihin pääasiassa Musiikkitalon, Caisa Kultuurikeskuksen, Sibelius-Akatemian, Vuotalon, Ateenan Megaronin, Hellenic Festivalin, Epidavrosin festivaalin, Kreikan ortodoksisen kirkon, Olympialaisten kunniakonsertin kanssa. Olen osallistunut yhteistyöprojekteihin solistina ja kuorolaulajana mm. kuuluisien säveltäjien, muusikoiden, ohjaajien ja orkestereiden kanssa. Tällaisia ovat muun muassa J.M.Jarre, Theatre Imperial de Compiegne (Ranska), Metropole Orchestra of Holland, Emma Shaplin, E.Lasithiotakis, Mikis Theodorakis, Pierre Jourdan, Solisti Venetti Orchestra, Jordi Mora, St. Xarhakos, N Koundouros, Claudio Simone, Al. Myrat jne.

Tällä hetkellä toimin äänivalmentajana, mielenterveysneuvojana ja hyvinvointivalmentajana sekä sosiaalialan ammattilaisena. Lisäksi olen kirjoittanut lokikirjoja musiikin ja laulun opettajille sekä artikkeleita aikakauslehtiin naisten voimaannuttamiseksi. Olen maailmanlaajuinen edelläkävijä äänen käytössä sosiaalipalveluissa (katso kirjani “Art-based method: Voice Activities in Social Services”, jonka Amazon/Kindle julkaisi vuonna 2020).

 

 

 

  1. As a chorist in the mixed choir “Fons Musicalis”. 1995-2002.
  2. Caisa Kulttuurikeskus, 2016
  3. Concert of the Greek Ministry of Education, Lifelong Learning and Religious Affairs at “8- Ditika” 2003.
  4. Athens Megaron: private concert for the King and Queen of Sweden/ “Orfeo ed Euridice” C. W. Gluck, Greece, 1998.
  5. Athens Megaron “Orfeo ed Euridice” C. W. Gluck, Greece, 1997.
  6. Goethe Institut. Arias and Musicals. Athens, 2001.
  7. World in Motion. GLOMAS- Sibelius Academy. Espoo 2017.
  8. Teatre Imperiale de Compiegne.
    Opera: “Llanto por Ignacio Sanchez Mehias” St. Xarhakos/ Lorca. France, 1995.

ja paljon muuta.

 

Minun kirjat: